Düğün Salonu

Her türlü toplantı, düğün, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi eğlenceleriniz için salon seçimi büyük önem taşır. Evlenecek olan çiftin bulunduğu yöre ve ailenin örf ve adetleri de salon seçiminde önem taşır. Salon kapasitesi, düğün salonu fiyatı, yemek ve içecekler ve diğer hizmetler incelenmelidir. Çiftler fiyat konusunda anlaşırken eğlence, müzik, yemek ve içecek gibi hizmetlerin fiyata dahil olup olmadığını sormalı, bahşiş konusu da görüşülmelidir. Çiftler salon kiralamadan önce düğün salonu sahibi firma ile bir sözleşme imzalamalıdır. Böylece gelecekte karşılaşılabilecek olası problemler için önlem alımış olur. Bir çok düğün organizasyonu firması, nikah şekerleri, düğün pastası, müzik, eğlence, yemekler, davetiye, fotoğraf ve video çekimi, düğün arabası süslemesi, çelenkler ve çiçekler gibi hizmetleri paket halinde sunmaktadır. Otel, pansiyon türü işletmeler aynı zamanda düğün salonu hizmeti verdiklerinde konaklama ihtiyaçları da karşılanmaktadır.

Düğün ve Evlilik Törenleri

Bir çiftin ebedi beraber yaşama kararını, tanıdıkları ve dostları ile birlikte kutladıkları eğlencelere Düğün denir. Evlilik, iki kişinin aile kurmak üzere kanunların uygun gördüğü şekilde, ruhen ve bedenen bir ömür boyu sürecek şekilde biraraya gelmesidir. Evlilik törenleri Evlilik töreninde gelin ve damadın birlikte kestikleri düğün pastası. Evlenmelerde alışılagelen kurala göre biri kız, biri oğlan evinde olmak üzere iki düğün yapılır. İlk düğünü kız tarafı, ikinci düğünü erkek tarafı yapar. Kına gecesi gibi yalnız kadınlar arasında yapılan törenlere erkekler, erkekler arasında yapılan törenlere de kadınlar katılmaz. Gelin, duvağa girdikten sonra düğün töreninin yapıldığı yere getirilince ortaya alınır. Başına, varlıklı kimseler para, yoksullar darı veya buğday serperler. Darısı başına deyimi bu töreyle ilgilidir. Tören bitip de gelin ile güvey başbaşa kalınca gelin yüzünü açmaz, güveyden hediye ister, bunun üzerine güvey, geline para veya altın verir. Kayınvalide ve kayınbaba ilk el öpüşte bağışta bulunurlar. Evlenme törenlerinde her bölgenin geleneksel oyunları olan halay, horon, tamzara, bar, zeybek adı verilen mahalli oyunlar oynanır, kemençe, davul, zurna, tulum, tef, çalpara gibi çalgılar çalınır. Düğüne katılanlara yemek çıkarılır. Törenler yapılırken kızın yakın komşuları, tanıdıkları, arkadaşları, akrabası kendisine ev için gerekli hediyeler sunarlar. Gelin, gerdekten bir gün önce ve bir gün sonra bölgenin inançlarına göre kadınlar arasında yapılan özel bir törenle hamama götürülür. Gelin, evliliği başladığı ilk günden yedinci güne kadar ana, baba ve aile büyüklerine görünmez, yedinci günü eşi ve eşinin birkaç yakınıyla baba evine gider.

Salon Rehberi

Sitemizde aşağıda listelenen illere tıklayarak her il için düğün salonu rehberimizi listeleyebilirsiniz. Listelenen firmalar Salon kiralama, Yemekli, Yemeksiz, içkili veya içkisiz düğün, nişan, sünnet düğünü, şirket ve bayi toplantıları, mezuniyet törenleri, seminer ve söyleşi, düğün arabası, araç kiralama, düğün pastası, yemek ve içecekler, eğlence için müzik ve müzik grupları, düğün davetiyeleri, fotoğraf ve video çekimleri gibi her türlü organizasyonu sağlamaktadır, toplantılar, partiler, bayi toplantıları, reklam ve tanıtım toplantıları, konserler, okul eğlenceleri, bayram eğlenceleri, iftar yemekleri, toplu yemekler gibi her türlü organizasyon için hizmet vermektedir. Dileyen firmalar salonları hakkındaki bilgileri sitemize ücretsiz olarak ekleyebilir, tanıtım yapabilirler.